יום רביעי, 10 בנובמבר 2010

המדריך השלם לכתיבת קורות חיים שלא ישיגו לכם ראיון, מובטח

איך לא כותבים קורות חיים? או לחילופין, כיצד תכתבו קורות חיים כך שתוכלו לישון בשקט ולהיות בטוחים שאף אחד, כולל אף אחד, לא הולך להתקשר אליכם, לא לזמן אתכם לראיון לעולם ובוודאי שלא לקבל אתכם לאף תפקיד בשום חברה אף פעם?
באופן ביזארי אנשים חושבים שאם הם ישעממו את הציבור בכל קורות החיים שלהם מעתה ועד עולם ומאז גן רינה, שגם שם הם כמובן הפגינו נחישות, אסרטיביות, חריצות ויוזמה אישית – מישהו יטרח לקרוא את זה.
אז ממש לא. מה שכן, קורות חיים כאלה יכולים להיות אחלה פורמט לאוריגמי, כזה של מטוס שיוטס בקשת לפח (המיחזור, כמובן).
אז לשם שמירה על שלומכם ועל שפיות דעתם של המראיינים ברחבי העולם, העלתי לאינטרנט את:
המדריך השלם לכתיבת קורות חיים שלא ישיגו לכם ראיון לעולם. קבלו:
  1. כיתבו קורות חיים באריכות רבה. אל תחלקו לפסקאות, הרי מה שיש לכם ללהג שם כל כך מעניין ומרתק, שנדמה לכם שאף יצור אנושי בעולם לא צריך פאוזות בין רצפי המשפטים המחמיאים (לעצמכם) שהוצאתם תחת ידכם.
  2. אם אתם חושבים שהתחביבים שלכם מעניינים מישהו, אתם צודקים. את ההורים שלכם. זה מאוד מעניין אותם מה אתם עושים בשעות הפנאי. חוץ מזה, לאף אחד לא ממש איכפת. אם אין לכם נסיון תעסוקתי והשכלתי מספק כדי למלא שלושה דפי פוליו משני הצדדים, כיתבו הרבה על כישורי הסריגה, אוריגמי, בישול, כדורגל וטיפול בבעלי חיים פצועים שלכם. זה לא מעניין אף אחד ולא קשור לכלום, אבל אתם בטוחים שמישהו ימצא בכך עדות לאופייכם המושלם והטהור, ונדמה לכם שמי שקורא קורות חיים כאלה לא יחטוף עליהם עצבים ויאכל אותם בהפסקת הצהריים שלו, אז לכו על זה.
  3. גמגמו כמה מילים אודות הסיבות לפיטורים האחרונים שלכם, ועשו זאת בחוסר חן וחוסר דיפלומטיות משווע. משהו כמו: פיטרו אותי כי פשוט הייתי עובד טוב מדי, הכישרון המדהים שלי ורמת האינטליגנציה הגבוהה שלי לא תאמו את מערכות הניהול המשובשות והאיומות במקום העבודה הקודם שלי, או לחילופין: פשוט הייתי יצירתי מדי בשביל המקום המרובע הזה. אוה, מצוין. זו החותמת הסופית שהייתם צריכים כדי להיות בטוחים שלא תזכו בראיון עבודה הזה לעולם.
  4. תארו באופן ציורי כיצד פוטרתם בשל "שינויים מבניים". אף אחד בעולם הרי לא מבין ש"שינויים מבניים" פירושו שנתנו לכם את המגף, ואתם בטוחים שאתם המצאתם את הביטוי הדיפלומטי הזה, אז לכו על זה. לחילופין, תארו בפרטים רבים ככל האפשר כיצד מאוד רצו להשאיר אתכם בחברה המצוינת שהועסקתם בה, אלא שפשוט סגרו את המחלקה שלכם מחוסר פעילות.
  5. הסבירו שלא עשיתם צבא כי אתם טיפוסים אינדווידואלים ויצירתיים מדי בשביל לחיות במערכת כה מרובעת. זה בדיוק מה שארגון גדול ומסועף רוצה לשמוע, רגע לפני שהוא מחליט שאין שום סיכוי לזמן אתכם לראיון ולצאת מזה בשלום.
  6. על עצמי: אוהו, כאן תעלה בפתאומיות מידת חדות הלשון שלכם, ותצליחו לתאר באופן מקסים ושובה לב כמות בלתי נסבלת של תכונות אישיות שצירופם השלם תחת אדם אחד יכול להיות מיוחס אך ורק לאמא תרזה. משהו כמו: חריצות, עבודת צוות, כישורים בינאישיים מעולים, תקשורת מצוינת, יכולת לבצע מטלות רבות בו זמנית, אינטליגנציה ומצוינת בלמידה, מוטיבציה, רצון להצליח, שאפתנות, דיוק, יכולות אנליטיות גבוהות, תשוקה לעבוד קשה.
  7. כיתבו "בינאישיים" ו "בוזמנית".
  8. כיתבו גם "מוטיבציה" וגם "רצון להצליח". זה יוכיח שיש לכם "אינטליגנציה".
  9. פרטו במידת פירוט גבוהה ככל האפשר מה נכלל במסגרת התפקיד הקודם שלכם. הקפידו על שמות מפוצצים למטלות פשוטות שכל ילד בכיתה ב' יכול לבצע, כדי להבטיח שלא תקבלו זימון לראיון. כך זה בדרך כלל מתחיל: במסגרת עבודתי עבדתי מול ספקים רבים וסייעתי למחלקה שלי באיתור, מיון, תיוק ושיום של ספקים שונים על פי אוריינטציה בלתי רצונית ולא נשלטת על ידי שומדבר.
  10. לסיום סיומת, צרפו כמה מילות עידוד לעצמכם, מה זה משנה, הלא בשלב זה אף אחד כבר לא קורא את קורות החיים שלכם, שמישהו כבר מזמן השליך לפח, בערך אחרי השורה השלישית שבה תיארתם כיצד אתם טיפוסים מולטי טאסקיים ברורים, בשל היכולת שלכם לארוג מקרמה ולבשל מקרוני בו זמנית. משהו כמו "מצפה בכיליון עיניים לזימון לראיון עבודה מוצלח! שבסופו אין לי ספק כי תיווכחו שאני האדם המתאים ביותר לתפקיד. אני כבר לא יכול לחכות. צלצלו ולא תתאכזבו".
בהצלחה, ואל תשכחו: קורות חיים גרועים יתנו לכם עוד שנים של שקט ויבטיחו שלא תעבדו לעולם! אז חופשה נעימה.

יום שני, 26 ביולי 2010

קורות חיים ורשתות חברתיות

בעידן הרשתות החברתיות קורות החיים עוברים איזשהו שינוי.
עדיין חשוב להגיש קורות חיים מנוסחים היטב ומעניינים. הדגש כאן הוא על הדגשת הכישורים שלכם ומידת ההתאמה שלכם לתפקיד, ועל יצירת עניין.
מגייסים ומראיינים אוהבים לראות קורות חיים מעניינים, זה מושך את תשומת לבם. אך בהחלט לא קורות חיים מוזרים או מיוחדים מדי. תפקידים מסוימים ידרשו יצירתיות רבה יותר מאחרים, ובחלק מהמקרים אתם עלולים לפגוע בעצמכם עם קורות חיים בולטים מדי, מוזרים מדי שיגרמו למעסיק לחשוב פעמיים לגבי מידת הבשלות והמוכנות שלכם לתפקיד.
הדבר נכון במיוחד לגבי הפרופיל שלכם ברשתות חברתיות שונות ובאינטרנט בכלל.
כל אחד, והיו בטוחים שגם מעסיק פוטנציאלי, יכול לחפש עליכם חומר ברשת ולמצוא בקלות פרסומים או מאמרים שלכם, בלוגים או פורומים שאתם משתתפים בהם, וכמובן רשתות חברתיות.
רשתות חברתיות, הפעילות שלכם ברשת החברתית, בפרופיל שלכם והפרסומים שלכם יכול לתת למעסיק מידע רב אודות האישיות שלכם, התחביבים שלכם, שעות הפנאי שלכם, התפקיד הנוכחי שלכם, מי החברים שלכם ובמה אתם עוסקים ואיזה מן בנאדם אתם. כל זאת, בהשוואה למה שכתבתם בקורות החיים שלכם.
אם קורות החיים שלכם מפרטים ברמת פירוט של חמישה עשר סעיפים את הפעילות הקהילתית התנדבותית הענפה שלכם, כדאי שיהיה לזה איזשהו גיבוי בפייסבוק או ברשת בכלל, אם אתם מנהלים חיים מרושתים יחסית.
מכיוון שאפשר להשיג עליכם מידע רב באינטרנט, רצוי שמידע הזה יהיה לפחות חיובי. באופן כללי, ובלי קשר לכתיבת קורות חיים או הגשת מועמדות לעבודה, אתם רוצים פרופיל נקי ברשת, ובמיוחד כשאתם יודעים שמישהו עשוי לחפש אתכם שם.
ראשית, שימרו על שפה נאותה, זה כולל שגיאות כתיב, ניסוחים, וכמובן צורת התבטאות. השפה שלכם היא איך שאורים אתכם באינטרנט, במיוחד אם לא שומעים אתכם או לא רואים אתכם. שימרו על שפה נקייה, בקיצור.
שנית, שימרו על הפרופיל שלכם בפייסבוק או כל רשת חברתית אחרת, בלי תמונות משוגעות, בלי התבטאויות או פרסומים שיכולים לפגוע בכם או בשמכם הטוב.
אפשר לקצץ בכמות הפרטים האישיים או המביכים שאתם חושפים על עצמכם ברשתות חברתיות ובפרסומים באינטרנט בכלל. שיהיה בהצלחה!

יום ראשון, 18 ביולי 2010

עידן חדש של קו"ח

קורות החיים שלכם עוברים שינוי, וכך גם תהליך הגיוס לעבודה או תפקיד חדש.
אם בעבר היה אפשר לסמוך על הגשת קו"ח כתובים מעולה, מנוסחים ומדגישים את כל התכונות והכישורים שלכם בצורה ממצה ומלהיבה (רצוי גם יצירתית או מעניינת בצורה כלשהי), הרי שהיום קורות החיים משתנים.
ישנה חשיבות לכתיבת קו"ח באופן נכון, מסודר, על פי כל הכללים, אבל קחו בחשבון שיותר ויותר מעסיקים מתעניינים במה שכתוב בין השורות של קו"ח שלכם, או ליתר דיוק, במה אתם לא מגלים על עצמכם.
מכיוון שאנשים השתכללו מאוד בכתיבת קורות חיים, הגדרות התפקיד והכישורים שלהם נעשו מעורפלות משהו, ומעסיקים ומגייסים לעבודה מודעים לכם.
עבודה פקידותית שהופכת לניהול לשכה, תפקיד ניהול צוות מכירות שהופך לניהול שיווקי וכדומה.
עדיף שתפשטו את קורות החיים שלכם ותגדירו כישורים ותפקידים כמו שהם.
הגישה למידע עליכם הרבה יותר זמינה, נגישה וחופשית מבעבר. כל מעסיק יכול לחפש עליכם חומר באינטרנט, ברשתות חברתיות, בפורומים, בבלוגים שלכם ולמעשה בכל מקום בו מופיע לא רק השם שלכם, אלא פרסומים שלכם או של החברות שעבדתם בהם בעבר.
מאפייני האישיות והחיים הפרטיים שלכם חשופים יותר מבעבר והמעסיקים שלכם יכולים ללמוד מהם על איך אתם מתנהלים, מי החברים שלכם, מה סדר היום שלכם, מה העיסוקים והתחביבים שלכם, איפה באמת עבדתם בעבר, באלו חברות ומה היה התפקיד שלכם, כמו גם פרסומים שלכם במסגרת אותו תפקיד, אם היו.
תמיד אפשר וכדאי לשפר את המראה שלכם באינטרנט ולהפקיד עליו. לא רק הפרטים שתם מוסרים על עצמכם, אלא איך אתם מתבטאים, שימו לב גם לשפה שלכם, שהיא המראה שלכם ברשת.
בעידן שבו אנשים עוברים בין עבודות ותפקידים לעיתים קרובות, לומדים קורסים קצרים ומסבים קריירה, יש חשיבות לנסיון התעסוקתי שלכם וההשכלה שלכם, אבל גם לניסיון והשכלה שרכשתם תוך כדי, על הדרך או בין לבין לימודים או עבודה. הדברים הללו כמובן גם כן יכולים להשתקף באינטרנט וטוב תעשו אם גם תציינו אותם בכתיבת קורות החיים שלכם.
כולם מלטשים את קורות החיים שלהם, אבל אל תכתבו דברים שאינכם יכולים לגבות או לעמוד בהם. בבחינות קבלה, ראיון עבודה וכמובן בתפקיד עצמו תידרשו להוכיח שאתם מסוגלים לעמוד בכל ההבטחות שהעדתם על עצמכם ועל הכישורים שלכם, ולכן היו בטוחים בעצמכם והגישו קו"ח המשקפים את היכולות האמיתיות שלכם.